Sinds deze week staat de nieuwste editie van ons ledenblad Kd op onze site. Naast een verslag en heel wat foto’s van ons congres in Brugge, vindt u er o.a. ook een uitgebreid interview met Mohamed Ridouani, een dossier over hoe de schuldenindustrie mensen dieper in de put duwt en een antwoord op de vraag wat Europa nu moet doen.

We gaven op ons congres in Brugge de aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. We lanceerden onze nieuwe slogan, sp.a en jij. Wij maken morgen. Want het is samen met de mensen in de straat dat wij de toekomst willen maken. Daarom buurtmakers, het platform waar je ideeën kunt lanceren die jouw buurt beter maken. In ons ledenblad Kd vindt u er de volledige uitleg over. Niet alleen in woord, maar vooral ook in beeld. Daar zorgt een fotoreportage met zo’n 150 foto’s voor.

In Kd besteden we uiteraard ook aandacht aan Ctrl+Alt+Del, het laatste boek dat onze voorzitter John Crombez samen met vooraanstaande opiniemakers schreef. We staan ook even stil bij zijn voorstellen om de schuldindustrie aan banden te leggen.

Daarnaast vindt u er ook een uitgebreid interview met Mohamed Ridouani. Hij zit momenteel nog achteraan op de tandem bij Louis Tobback,  al stoomt hij zich al klaar om straks de koppositie over te nemen.

Verder staat onze politiek directeur Jan Cornille stil bij de vraag welke richting Europa uit moet. Voor hem is het duidelijk: zonder links is er geen toekomst voor Europa. Stephanie Van Houtven brengt dan weer de wolfijzers en schietgeweren die op het pad naar het basisinkomen liggen in kaart. Ze legt u uit hoe we die kunnen omzeilen.  En uiteraard vindt u in de nieuwe Kd ook veel nieuws uit onze afdelingen.

U vindt Kd 42 via deze link.