Sinds begin deze week staat de nieuwste editie van ons ledenblad Kd op onze site. In dit nieuwe nummer gaan we dieper in op de grote pensioensverwarring, leggen we uit hoe sp.a van Leuven een stad maakt die niemand achterlaat en brengen we een interview met Philippe De Coene.

Jouw pensioen verdient garanties, geen verwarring. Nochtans doet deze regering precies het omgekeerde. Het vertrouwen in een degelijk pensioen is weg. Wij stellen ons garant voor een volwaardig pensioen voor iedereen. Hoe dit kan legt onze voorzitter uit. 

Van Leuven een stad maken die niemand achterlaat. Dat is de ambitie van de nieuwe sp.a-ploeg uit Leuven. "In Leuven telt niet je afkomst maar je toekomst", zegt lijsttrekker Mo Ridouani. Samen met zijn ploeg legt hij uit hoe ze dit de volgende jaren willen doen.  

In Kortrijk pakken Philippe De Coene en zijn ploeg om de haverklap uit met vernieuwende initiatieven. Hoe die verfrissende ideeën ook bijzonder doordacht zijn, legt hij uit in een interview.

Verder besteden we ook aandacht aan de nieuwe campagne van Fos, die duidelijk maakt dat fruit niet uit de lucht valt, brengen we een fotoreportage van onze ledenactiviteit met het meisjeskoor Scala, presenteren we een fikse portie kort en provinciaal nieuws en geven we vijf exemplaren weg weg van het nieuwe boek van Jaak Brepoels, ‘Pappen, nathouden en plakken’.

U vindt het nummer hier.