De aanwezigheid van een speelzone in de Gijmelbergwijk is van groot belang. Het huidige terrein wordt dagelijks gebruikt door kinderen, gezinnen en fungeert als sociale ontmoetingsplaats. De afgelopen jaren investeerde de stad ook in nieuwe toestellen.

Nieuwe locatie

Het terrein rond de Blokhut lijkt voor alle betrokkenen geschikt als nieuwe locatie voor de speelzone. Het terrein is eigendom van de stad, het fungeert al jaren als een ontmoetingsplek en er is veel sociale controle. Ideaal voor een speelzone.

In de loop van de volgende weken worden de bestaande speeltoestellen verplaatst naar hun nieuwe locatie. Daarnaast investeert de stad ook nog in een nieuw toestel. Op haar nieuwe locatie zal de speelzone een grote vogelnestschommel rijker zijn. Het nieuwe toestel wordt op vrijdag 16 september 2016 al geïnstalleerd.

De aankoop van dit nieuwe toestel is het resultaat van een spelnamiddag die afgelopen zomer in de wijk plaatsvond en werd ook overlegd met het buurtcomité. Tijdens deze spelnamiddag werden de kinderen van de wijk bevraagd over hoe hun ideale droomspeeltuin eruitzag.

Speelnamiddag

Bij de start van het nieuwe speelseizoen in het voorjaar van 2017 organiseren De Klinker en het buurtcomité van de Gijmelbergwijk samen een superleuke speelnamiddag om de nieuwe speelzone feestelijk in te wijden. De kinderen kunnen de volledig afgewerkte speelzone dan officieel inspelen en er wordt voor alle aanwezigen een drankje voorzien. De Klinkermonitoren zorgen voor sport en spel. Daarnaast kunnen de kinderen zich uitleven op een springkasteel.

De precieze datum van de feestelijke speelnamiddag wordt later bekendgemaakt. Van zodra de speeltoestellen geplaatst zijn, kunnen de kinderen, in afwachting van de officiële opening, wel al naar hartenlust spelen in de nieuwe speelzone.