GC Nohva en ADO Icarus namen het gebouw in februari al in gebruik. De bibliotheek verhuisde op 15 juni naar de nieuwe locatie. 

Gemeenschapscentra
GC Nohva is het tweede van drie nieuwe gemeenschapscentra die dit jaar de deuren openen. Hiermee wordt letterlijk plaats gemaakt voor cultuur en ontmoeting in Brussel. Het is een open ruimte zijn, die in verbinding staat met de buurt en een breed en toegankelijk aanbod heeft. 

Zaal
De zaal is een box in de box: 

  •  uitgerust met de nieuwste theatertechnieken 
  •  dankzij de gebruiksvriendelijke uitrusting kan de zaal makkelijk voor veel zaken gebruikt worden
  • De zaal heeft een breedte van 9,6 meter en een lengte van 19,84 meter
  •  de zaal  is  geschikt voor onder andere theatervoorstellingen, dansoptredens, filmprojecties, ... 
  • De zaal staat in verbinding met de buitenruimte 

Kostprijs

Het totaalbedrag van dit bouwproject bedraagt 4.309.739,69 euro. Het gebouwencomplex heeft een bruto-oppervlakte van 2.332 m², waarvan 827 m² gemeenschappelijke ruimtes, bergingen en technische lokalen.
HUB architecten ontwierp het gebouw en de werken werden uitgevoerd op door nv Van Roey. De Stad Brussel zal de bouwgrond aan de Vlaamse Gemeenschapscommissie verkopen, na het verlijden van de aktes.


(c) Foto's gebouw Jeroen Verrecht