Er werd lang naar uitgekeken, maar sinds gisteren is OUIBUS gestart met een rechtstreekse busverbinding vanuit en naar Lille Europe. OUIBUS is de vierde internationale busmaatschappij die Brugge via haar netwerk ontsluit.

Niet minder dan 18% van alle bezoekers die in Brugge verblijven, reizen met Eurostar, TGV of Thalys. Tot dusver kon dit enkel via Brussel. Vanaf nu kunnen bezoekers ook via Lille comfortabel, prijsvoordelig en snel naar Brugge doorreizen.

Op amper 1u tot 1.15u staan reizigers in Brugge, dat is korter dan de reistijd die een Eurostar-reiziger nu aflegt tussen Lille Europe en Brugge via Brussel. De gloednieuwe bussen zijn voorzien van alle comfort; zoals de aanwezigheid van Wifi. Dat is een belangrijk voordeel t.o.v. het treinalternatief. Met een prijs vanaf 7,9€ is de verbinding niet alleen aantrekkelijk voor bezoekers maar zeker ook een buitenkans voor inwoners uit Brugge en omliggende gemeenten die een daguitstap willen maken naar Lille of van daaruit willen doorreizen naar Parijs of London.

Toch mikt de nieuwe verbinding in eerste instantie op het aantrekken van bezoekers uit de regio’s Ile-de-france en South East England/Greater London die één of meerdere nachten in Brugge wensen te verblijven. Dat zijn er potentieel heel wat. De Franse en Britse markt zijn doorgaans goed voor 1/3 van het aantal overnachtingen in Brugge. Ongeveer de helft van het aantal verblijfstoeristen komt uit voornoemde regio’s.

Steun van Toerisme Brugge, vzw Hotels Regio Brugge, Horeca Brugge en Brugs Handelscentrum

Mede om die reden kan de nieuwe verbinding rekenen op de steun van Toerisme Brugge, vzw Hotels regio Brugge, Horeca Brugge en Brugs Handelscentrum. Alle partners dragen samen 70.000€ bij in de promotionele ondersteuning van de bus die een eigen Brugge-look krijgt aangemeten en op die manier ook al rijdend promotie maakt voor Brugge. Om de nieuwe verbinding bekend te maken plant Toerisme Brugge speciale acties met pers en bloggers. Intussen werd ook de signalisatie in het station naar de halte verbeterd en promoten we via affichage actief de nieuwe verbindingen; een bewijs dat we verder in de internationale bereikbaarheid van onze stad willen investeren.

De nieuwe busverbinding wordt toegevoegd aan het intussen indrukwekkende lijstje van internationale busverbindingen waarvan de aankomst- en vertrektijden raadpleegbaar zijn op visitbruges.be. 

Naast OUIBUS organiseren ook Flibco.com, Flixbus en Eurolines regelmatige verbindingen naar en vanuit Brugge, o.a. naar 6 belangrijke transporthubs (de luchthavens Brussel-Zuid-Charleroi, Charles de Gaulle, Orly, Keulen, Frankfurt en het HST-station Lille Europe).

Tickets naar/vanuit Lille Europe kunnen worden gekocht via deze link of aan het treinloket in het station van Brugge. De halte bevindt zich aan de achterkant van het station aan de Spoorwegstraat.