Drie zebrapaden in Essen-Centrum krijgen puntverlichting.  Bij positieve evaluatie wordt bekeken om op nog meer plaatsen de zebrapaden extra te verlichten.  Ook de smileys worden binnenkort vernieuwd.

Een goed verlicht zebrapad is zoveel veiliger, vooral in de donkere periodes van het jaar.  Daarom komt er in het voorjaar op drie locaties in het centrum van de gemeente speciale zebrapadverlichting.

In eerste instantie zullen de oversteekplaatsen in de Nieuwstraat ter hoogte van de Erasmusschool en het Heuvelplein, en ook in de Spoorwegstraat ter hoogte van het station worden uitgerust met deze verlichting.

De verlichting wordt aan de zijkant van de weg geplaatst, zodat ze geen hinder veroorzaakt voor grotere voertuigen of tijdens de carnavalstoet.

Na grondige evaluatie zal bekeken worden om nog op meer plaatsen de zebrapaden bijkomend te verlichten.

Nieuwe ‘smileys’

De politiezone Grens koopt nieuwe smileys aan.  Dat zijn ledborden op zonneënergie met ingebouwde radar die de snelheid aangeven van aanrijdende voertuigen.

De bestaande snelheidsborden, waarvan er sommige al stuk waren, zijn aan vervanging toe.  Bovendien wordt onderzocht om nog op twee extra plaatsen smileys te zetten.

De nieuwe smileys zullen de snelheid die u rijdt in drie kleuren kunnen aangeven (rood = te hard, oranje en groen = oké).  Ook kunnen korte extra tekstboodschappen erop worden geprogrammeerd.