Onlangs bracht de sociale huisvestingsmaatschappij ARRO een werfbezoek aan twee opvallende bouwprojecten in Kalmthout. Het zijn sociale koopwoningen die momenteel in een eindfase zijn. Ons sp.a gemeenteraadslid Fons Dierckx was uiteraard van de partij en zag dat het goed was.

Aan de Essensteenweg wordt een braakliggend terrein nabij de woonkern van Nieuwmoer ontwikkeld tot een nieuwe woonwijk. In de huidige projectfase worden alvast tien sociale koopwoningen gebouwd  en een nieuwe toegangsweg naar het later nog te ontwikkelen gedeelte. Het zijn rijwoningen of per 3 gegroepeerde woningen, telkens met een eigen tuin. Alle woningen hebben minimaal 3 slaapkamers en beschikken over een inpandige garage of een gegroepeerde autobergplaats.

In Kerkeneind West  nabij de woonkern van Kalmthout wordt een nieuwe verkaveling ontwikkeld in samenwerking met de gemeente en een private ontwikkelaar. ARRO realiseert 18 eengezinswoningen langs de centrale groenruimte in de verkaveling. De woningen hebben allemaal een eigen tuin en autobergplaats en beschikken over minimaal 3 slaapkamers.

De toewijzingen voor beide projecten zijn nog voor dit najaar.

Fons Dierckx (sp.a) is best tevreden met de vorderingen van de werkzaamheden: “Binnenkort wordt zo een belangrijk project inzake sociale huisvesting op ons grondgebied gerealiseerd. Bij sp.a hebben we daar al jaren voor aan de kar getrokken. Het is fijn te zien dat onze aanklampende aanpak nu resultaten oplevert.” (Foto: Anne Vanachter, directeur ARRO met Fons Dierckx sp.a  tijdens het werfbezoek aan Kerkeneind West.) 

Meer info: www.arroantwerpen.be