De Gentse koerierdienst Bubble Post rijdt sinds maandag in Leuven rond om pakjes te leveren met cargofietsen en elektrische voertuigen.

Bubble Post is een Gents bedrijf dat vanuit een eigen magazijn aan de stadsrand goederen vervoert naar het centrum met cargofietsen en elektrische voertuigen. 'Leuven is een stad die klimaatneutraal wil worden en waar leveranciers problemen ondervinden wanneer ze moeten leveren aan handelszaken', zegt medeoprichter van Bubble Post Benjamin Rieder. 'Onze ecologische transportmethode zal een positief effect hebben op de mobiliteit en de leefbaarheid in de stad. We richten ons vooral op de plaatselijke horeca en de e-commerce', zegt Rieder. Momenteel werkt Bubble Post in Leuven al samen met horecaleverancier ISPC, Sip-Well en webshop Vente Exclusive. 'Tegen de zomer komen daar al onze veertig nationale klanten bij', zegt Rieder.

'We hebben ook al samengezeten metLeuven Handelt! om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de lokale handelaars.' Bubble Post zegt hiermee niet in het vaarwater van fietskoerier Dirk Delvaux te willen komen en bekijkt of samenwerking mogelijk is. Het stadsbestuur is tevreden met de komst van Bubble Post. 'In Leuven werken we aan onze klimaatneutrale toekomst. Daarvoor moeten we gebruikmaken van duurzame mobiliteit en Bubble Post past daar perfect in', zegt schepen van Leefmilieu Mohamed Ridouani (SP.A). (liv)

LIESBETH VERHULST


© 2015 Corelio (Het Nieuwsblad)