sp.a staat achter het plan om van de pastorie van Meensel een cultuurhistorisch en toeristisch centrum te maken. Schepen van Toerisme Yvette Duerinckx (sp.a) zal dit dossier opvolgen.

Met dit project willen sp.a en Open Vld van de pastorie van Meensel een ankerplaats maken voor de toeristen die Tielt-Winge en de rest van het Hageland willen verkennen.

In Meensel bevindt de pastorie zich op amper enkele meters van het monument en het erekerkhof voor de slachtoffers van de dramatische razzia’s op 1 en 11 augustus 1944.

Het gebouw moet een duurzame bestemming krijgen om er twee tentoonstellingen samen te huisvesten. Nu zijn de tentoonstellingen van de vereniging N.C.P.G.R – Meensel-Kiezegem ’44 vzw nog op twee locaties ondergebracht.

In de onmiddellijke omgeving kan men genieten van een gezond en lekker aanbod van de typische fruit en streekproducten.

Een andere sterke pijler binnen Meensel-Kiezegem is Eddy Merckx. Naast het reeds bestaande standbeeld zou een apart lokaal in het museum zeker een pluspunt zijn.

Door deze drie verschillende invalshoeken aan te bieden, kunnen groepen en dagjesmensen een volledige dag in en rond Meensel-Kiezegem doorbrengen. Met de kerkfabriek werd intussen al een erfpachtovereenkomst afgesloten.

Samen met de collega’s van Open Vld heeft onze schepen reeds verkennende gesprekken gehad met de geïnteresseerde partners rond dit lovenswaardig initiatief.