Dinsdag 18 juli 2017 werd de nieuwe waterspeeltuin met avonturengedeelte opengesteld voor het publiek. De oude speeltuin werd na 16 jaar vervangen door de Provincie in samenwerking met de firma Donkergroen.

Gedeputeerde Hertog stelt dat de oude speeltuin, met  te grote herstelkosten en het gebruik van leidingwater niet meer paste in duurzame beleid dat de Provincie wil voeren. De nieuwe waterspeeltuin moest duurzamer zijn, bruikbaar het ganse jaar door en toegankelijk voor vele kinderen. Voor de ontwerp en uitvoering werd een budget van € 300 000 voorzien.

Kinderen kunnen nu zelf het water bedienen, dit door gebruik te maken van handpompen op grondwater. Het water wordt niet verspild, er is gezorgd voor een natuurlijke afwatering naar de zandzone. Goten en allerlei soorten sluizen zorgen ervoor dat het speelplezier op de site boeiend en avontuurlijk is. Aan de speelzone werden voldoende en aangename lig- en zitplaatsen gecreëerd zowel in de zon als in de schaduw, zodat het toezicht mogelijk blijft voor elke ouder.