Gisteren hadden we onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie 2018. Het was een groot succes met nog net wat meer volk dan vorig jaar. Dat doet deugd! Een gezellig samenzijn met vrienden en familie gedreven om er de komende 9 maanden tegenaan te gaan. Hier kan je mijn nieuwjaarsspeech nalezen.

  

Beste vrienden,  Ook ik wil jullie eerst mijn beste wensen toewensen. Ik wens jullie een gezond 2018 toe omringd met vrienden en familie. Geniet van de kleine dingen en zorg goed voor elkaar.

2018 zal voor mij sowieso een boeiend jaar worden, want een jaartje terug had ook ik niet verwacht om hier te staan. Dat ik deze kans krijg is voor mij een grote eer. Langs deze weg wil ik dan ook in de eerste plaats de mensen van het bestuur bedanken voor het vertrouwen. Maar ook jullie steun door hier aanwezig te zijn doet mij heel veel deugd. Ik beloof dan ook mijn allerbest te doen om samen met de ploeg te zorgen voor een mooie campagne, een warm programma en een boeiend verhaal voor Izegem.

Maureen gaf daarnet al drie nieuwe namen. Ik stel deze mensen graag aan jullie voor.

De eerste persoon is Jana Christiaens.  Jana is 19 jaar en woont nog bij haar ouders in Emelgem, samen met haar zus Alexandra en haar broer Maxime. Haar ouders zijn zeker geen onbekende, want met Stephan Christiaens en Patricia Vansteenkiste in Jana opgegroeid in een warm sociaal nest. Jana kan ik het best omschrijven als sportieve enthousiaste dame. Ze is al 8 jaar lid van de rolstoeldansgroep Paradanszo en al 4 jaar jaar trotse turnjuf van g – gymgroep van Izegem. Daarnaast is ze nog animator en hoofdanimator bij onze Izegemse speelpleinwerking. Allemaal engagementen die aansluiten bij haar studies als ergotherapeute.  Kortom dé perfecte kandidate om de vijfde plaats in te nemen.

Op de zesde plaats vinden we opnieuw jong talent, namelijk Brecht Lefevere. Brecht is 31 jaar en woont op de Tuinwijk in Emelgem. Hij is getrouwd met Sarah Thaets en de trotse vader van Amélie van 9 maandjes oud. Brecht werkte eerst als militair maar schoolde zich dan om tot maatschappelijk assistent en heeft nu reeds 8 jaar ervaring binnen het OCMW van Ardooie. De sociale dienstverlening ligt hem dus nauw aan het hart. De meeste mensen zullen Brecht wel kennen als onze gedreven secretaris, steeds paraat met raad en daad. Het doet met dan ook meer dan deugd dat Brecht deze taak op zich wil nemen. Hij zal de zesde plaats innemen. 

Jong talent, dat moet ondersteund worden. En wie anders dan Leona Declercq kan hierin helpen. Leona is 68 jaar en woont in de Rumbeeksestraat in Kachtem. Ze is gehuwd met Freddy Snauwaert, mama van Gerdi en Liesbeth en grootmoeder van 6 kleinkinderen. Leona is bijna 25 jaar actief bij de Izegemse sp.a en gewezen gemeenteraadslid voor 3 legislaturen. Leona wil op een bescheiden manier haar steentje bijdragen en laat sp.a niet in de steek. Leona, alvast bedankt voor jouw steun. We kennen elkaar nu al eventjes en ik weet dat jij voor ons klaar staat. Dat doet deugd.

Jana, Brecht en Leona. Opnieuw 3 mensen op onze lijst waar we kunnen op bouwen en vertrouwen. Graag vraag ik Jana, Brecht, Leona eens naar voor. Maar ook Frank, Julie, Marc, Maureen en Myriam. Reeds 9 mensen staan hier voor jullie klaar. Klaar om het beste van zichzelf te geven voor een warm en sociaal Izegem.
Lieve mensen, geloof me maar, op deze mensen kunnen we bouwen en met deze mensen zal Izegem rood blijven kleuren!  

De komende maanden zullen we ons programma verder vorm geven. Ja wij vinden mobiliteit belangrijk. Ja wij vinden een gezond leefmilieu belangrijk. Uiteraard moet de begroting in evenwicht zijn en moet het voor de Izegemse burger betaalbaar blijven. Maar laat ons als sp.a vooral een programma maken waar we investeren in mensen. Investeren in de zorg voor kinderen door voldoende opvang te voorzien, voldoende dicht bij scholen en vrije – tijdsbestedingen. Laat ons investeren in Izegemnaren die evenementen willen organiseren waar mensen samenbrengen centraal staat. Laat ons investeren in vrijwilligers, want zonder hen staan we vandaag nergens. Ze staan paraat om in de sportclub jonge sporters de kneepjes van het vak te leren. Ze staan paraat om in onze woonzorgcentra eenzame bejaarden te verblijden met een praatje. Ze staan paraat om voor een ander het beste van zichzelf geven. Dat moeten we als Stad ondersteunen. En laat ons vooral investeren in het geven van kansen aan mensen. Kansen om als mens te groeien, maar ook om als maatschappij te groeien. Kansen om het beste van jezelf te geven en op die manier ook zelf terug voor anderen te zorgen.

Naast een programma komt er ook een campagne. We gaan jullie niet overladen met tientallen folders, want we gaan als ploeg naar de verkiezingen. We gaan geen grootse affiches maken met slechts één iemand op de voorgrond. Néé! Op 1 mei staan er 29 kandidaten klaar. Elk met hun talenten en hun ervaringen. Elk met hun bijzonder engagement. Daarom doe ik nu al de warme oproep. Als jullie op 14 oktober in het stemhokje staan, kleur dan elk bolletje van onze lijst rood. Want elk ieder van hen verdient jullie steun en jullie stem.   

Ik vraag jullie nu om het glas te nemen. Kijk even naar de persoon links van je, kijk even naar de persoon rechts van je zet je grootse glimlach op. Sp.a Izegem is er nog steeds, sp.a Izegem staat er nog en zal er blijven staan. 2018 wordt een jaar van hard werken, maar daar zijn we niet bang voor. Integendeel. We gaan de uitdaging aan om mijn droom, jouw droom, onze droom waar te maken. Voor een rood, sociaal Izegem. Santé!