De Nieuwjaarsreceptie van sp.a Heusden-Zolder was een heus succes deze avond in de zaal van de Kon. Harmonie De Ware Vrienden Zolder. Praktisch heel het sp.a Heusden-Zolder bestuur was aanwezig maar we kregen bezoek van Peter Vanvelthoven, Ludwig Vandenhove, Rob Beenders, Meryame Kitir, Els Robeyns, Thierry Cauwelier onze burgemeester Mario Borremans en nog zoveel andere. Onze voorzitter Danny Utens opende de avond met zijn toespraak ... een belangrijk stuk hieruit.


"" De beslissing van de Federale en Vlaamse regering baart me zorgen. Hogere energiefacturen, btw verhogingen, langer werken voor minder pensioen. Snoeien in de sociale zekerheid, en in 2017 zullen we het nog harder voelen in onze portemonnee. De alleenstaanden, zieken, werklozen zullen het zwaarst getroffen worden ""
Maar hoe kan je een begroting in evenwicht krijgen als de bevoegde minister lijd aan dislectie. s' maandags een tekort van 2,4 miljard, en een dag erna is het 4,2 miljard.
Na de toespraak van voorzitter Danny Utens kwamen al de schepenen even aan het woord om ieder van zijn bevoegdheden mee te geven wat er op hun dienst allemaal verwerkt is het afgelopen jaar. 

Schepen Funda Oru had het over de nieuwe jeugdlokalen Het Heem en de verbouwingen aan de jeugdlokalen in Boekt die dit jaar zullen starten. En de senioren en dienstencentrum de Zandloper die zo een goede werking heeft en plezant is er te vertoeven.

Schepen Nico Geeraerts sprak dan vol lof over de terug aankoop van Domein Bovy, dat het hele domein sinds november vorig jaar een gedaantewisseling onderging. Dat zeker de werken nog niet klaar zijn maar dat de goede wil en inzet zeker van de partij is. Dat we nog een jaartje geduld moeten hebben zodat Bovy weer op volle toeren en veel toerisme mag en kan rekenen. Wij hoorden ook een optimistisch woord over de handelaars dat er al gesprekken geweest zijn in een begin fase maar dat er dit jaar verder doorbraken zullen komen naar de noden van de zelfstandige handelaars.

Als laatste kwam Schepen Engin Özdemir aan het woord, hij wilde zeker niet te lang aan het woord zijn om de eetlust niet te storen onder de genodigden. Verder sprak Engin over zo'n 130 mensen die het afgelopen jaar zijn komen aankloppen  op zijn deur die met problemen waren. Waar hij zich voor ingezet heeft. En Engin bracht een primeur ...

In de zomermaanden zijn er steeds klachten van de burgers onder ons die steeds komen reclameren over de stank in hun buurt over vuilzakken die dan 2 weken moeten wachten op de vuilkar. Nu sp.a heeft er voor gezorgd dat in de zomermaanden het huisvuil terug wekelijks word opgehaald door Limburg.net

En als laatste kwam onze lijsttrekker 2018 Eddy Pools aan het woord. Eddy stelde zich voor waar hij woonde en andere. Dan dat hij hoopte dat deze ploeg ver zou kunnen geraken met de volgende verkiezingen. Eddy was fier omdat het een gedreven ploeg is die goed aan elkaar gehecht is en waar zeker zeer goeie sfeer in zit. Iedereen werkt in ploegverband (niemand zal invidueel tewerk gaan) en Heusden-Zolder heeft zeker grote nood aan zulke mensen die wij hebben in onze rangen. Mocht je problemen hebben dan mag je steeds sp.a Heusden-Zolder aanspreken. Wij staan steeds klaar voor onze burgers in Heusden-Zolder.

Dan wil ik nog een bedankje uitbrengen aan iedereen die zich heeft ingezet voor  het slagen van deze nieuwjaarsreceptie. Iedereen kon genieten van een winter BBQ en gratis drank. In het bijzonder Petra en Farid, Engin, Ineke, Nico, Eddy, Gilbert onze BBQ gasten.

Hier kan je al de foto's bekijken. https://photos.google.com/share/AF1QipP37sdZ7EH8J14g9ZiRuPCRP-xKDi_RQyZboVWsWCgUOThiKh0OSOg5zshRr4mA6g?hl=nl&key=YU80ZS1oQ0VwdWxrTkhTZVFDdkdMOW1EUkdVMC1R