Er schreven zich hier meer dan 200 mensen voor deelnamen in. Er waren toespraken van De voorzitter Danny Utens en lijsttrekker Eddy Pools.
De voorzitter Danny Utens was zeer fier om al deze mensen toe te spreken, we gaan hier niet heel zijn toespraak uit één zetten, maar toch enkele hoofdpuntjes.....

We kijken terug  op het afgelopen jaar, een jaar waarin we getoond hebben dat we nog steeds stabiel en een betrouwbare partner zijn in de coalitie. Onze ontbijtdag en eetdag steeds weer een succes waren.
Maar er waren goede maar ook minder fijne momenten geweest in 2017
* Het overlijden van Hugo Maex en Petra Aerts, we mogen deze 2 mensen dankbaar zijn wat zij allemaal gedaan hebben voor sp.a Heusden-Zolder.

ook onze 3 schepenen hebben de niet stilgezeten de laatste 12 maanden
Schepen Nico Geeraerts  van Toerisme en Lokale economie ...
heeft ervoor gezorgd dat de middenstand het goed doet in H/Z. Zo ontvangen de 3 winkelkernen een jaarlijkse toelage en is er een starterspremie voor Heusden Cité. Er word ook werk gemaakt van de 3 parkeerplaatsen voor vrachtwagens zodat deze het het laden en lossen van goederen het doorgaand verkeer niet meer zullen hinderen. En dan het project Muitenberg dat dit jaar 2018 word aangepakt. En dan Domein Bovy dat onze schepen zo te harte draagt. Er zal in het voorjaar nog een speeltoestel bijkomen, de nieuwe dierenweide word verder afgewerkt en de Winning zal van start gaan. Er zullen dit jaar een 10-tal nieuwe sprookjesfiguren hun plaats krijgen.....

Schepen Funda Oru  met het Welzijnsbeleid
Funda wil iedereen degelijke kansen geven, op een heel laagdrempelige manier mensen een duwtje in de rug geven.
Kinderen zijn onze toekomst, daarom doen we een extra inspanning om alle jongeren in H/Z mee te krijgen. We blijven investeren in de jeugdlokalen waar het veilig is voor de kinderen. Ondertussen zijn er 2 jeugdwerkers aangetrokken die fantastisch werk leveren. We hebben oog voor de noden van VANDAAG!!!
Samen kunnen we de uitdaging aan, en armoede is er één van. Daarom ondersteunen we o/a KIND en GEZIN.
Er is een financiële tussenkomst  voor sport en culturen en sinds kort werken we met kinderopvang cheques voor kansarme gezinnen en de speelpleincheque.

Schepen Engin Ozdemir heeft ook niet stil gezeten
Maar liefst 117 inwoners hebben op zijn deur geklopt en vele heeft hij ontvangen op het gemeentehuis. Omdat Engin tijdens zijn dienstbetoon goed naar de burger heeft geluisterd, kan hij met fierheid zeggen dat samen met de betrokken gemeentelijke dienst 99% van de problemen zijn opgelost. Daar mag je dan als schepen fier op zijn. Op het vlak van ""Vernieuwing en verandering"" kunnen we nu het E-LOKET gebruiken en dit onder het motto ""Bedien de muis van thuis"". De volgende stap zal waarschijnlijk in juni 2018 zijn ""Overstappen naar een afspraken beleid"" en dit om een maximale dienstverlening te geven aan onze inwoners.
Ook zijn er het afgelopen jaar verschillende wijkvergaderingen door gegaan, dit om de inwoners inspraak te geven. Zo kunnen ze het spanningsveld tussen de bewoners en de gemeentelijke dienst verkleinen. Het verhogen van de leefbaarheid en het opnemen van de verantwoordelijkheid is de doelstelling.

Maar vrienden we hebben ook moeten slikken, en dat is geen klinkklare onzin.
Een rechts beleid van een federale regering die ons bedrogen heeft en ons nog elke dag bedriegt en beliegd. Ze hebben de pensioenleeftijd verhoogd, en de  pensioenen verlaagd. Ze hebben ons een indexsprong door de maag gesplitst, en de facturen die ze ons voorschotelen worden met de dag hoger. Het word tijd dat dit rechtse beleid stopt. De vijanden van de werkende mens en van de vakbonden moeten uit de federale regering. Vergis u dus niet als je in het stemhokje staat en stem links. Als we daarin slagen zal sp.a met een links programma met een duidelijke linkse boodschap moeten komen. Het is tijd om een kant te kiezen ....
De kant van de werkende mens

Dit jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen, het sp.a team Heusden-Zolder is vollop de campagne aan het voorbereiden. Dus je gaat zeker nog veel van ons horen. Toch geven wij nog het volgende mee voor de directe weken.
Wij gaan met ons rood caravanneke in elk kerkdorp  komen om de inwoners de kans te geven om hun noden en problemen aan ons kenbaar te maken. Om dit tot een goed einde te brengen zou ik een WARME oproep willen doen naar VRIJWILLIGERS om ons te helpen  met het bussen van onze flyers en anderen. Want samen sterk werkt nog altijd. Je kan ons steeds contacteren mocht je ons willen verder helpen. Je mag email sturen naar danny.utens@telenet.be   

KLIK op de foto en het album opent zich