Geboren en getogen Ingelmunsternaar Kurt Soenens neemt in 2018 deel aan de gemeenteraadsverkiezingen voor sp.a Ingelmunster. Op zondag 29 januari stelt de partij hem voor op hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Als ex-voetballer wil Kurt zich inzetten voor sportief Ingelmunster. “Onze gemeente telt heel wat sportclubs en er is nood aan bijkomende infrastructuur. Daarom wil sp.a in de volgende legislatuur een extra zaaldeel bouwen.” aldus de socialist.

Bio

Kurt Soenens, gehuwd met Kathy Devolder en vader van Jens (17) en Ferenc (19), voetbalde van 1983 tot en met 1997 bij toenmalig eersteklasser Cercle Brugge. Na zijn spelerscarrière was hij onder andere actief bij OMS Ingelmunster. Hij trainde er de eerste ploeg en was ook jeugdtrainer en -coördinator. Ook bij veteranenclub Devolder was hij vele jaren een vaste waarde. Tijdens de zomer kan je hem vaak aantreffen op de tennisvelden bij TC De Mandel. Kurt is een groot muziekliefhebber en gaat ook graag eens vissen. Beroepshalve is Kurt machineoperator bij Vitalo in Meulebeke. Sp.a voorzitter Dries Couckuyt: “Kurt is iemand die weet wat hij wil, hij heeft een gezonde sportersmentaliteit, is een doorzetter en durft de lat hoog te leggen. Precies wat de politiek nodig heeft!”

sp.a natuurlijk!

De keuze voor sp.a was snel gemaakt. Kurt Soenens: “Van thuis uit zijn we altijd socialist geweest. De waarden die de partij uitdraagt staan ook bij mij hoog aangeschreven. Onze samenleving heeft meer dan ooit nood aan een sterke sp.a. Het doet dan ook deugd om te zien dat de partij in Ingelmunster heropleeft. Dries en Enigo doen dat heel goed in het schepencollege en binnen het vernieuwde bestuur is er een aanstekelijke dynamiek. Ik voelde me er meteen thuis.”

Voetbal For Life

Kurt leerde de bestuursleden beter kennen toen hij deze zomer meespeelde met ‘de Roode Schichten’ tijdens Voetbal For Life. “De benefietmatch tegen de Scouts en John Crombez was een prachtig initiatief die een aardig centje opbracht voor Studio Kontrabas. Een mooi voorbeeld van hoe sport en sociaal engagement hand in hand gaan!” Aldus de ex-eersteklasser. 

Ook zoon Jens in de politiek

Eind vorig jaar maakte sp.a Ingelmunster ook hun nieuw en meteen jongste bestuurslid Jens Soenens bekend. Met zijn 17 jaar is hij wellicht het jongste bestuurslid van alle politieke partijen in Ingelmunster. Kurt Soenens: “Het is fantastisch dat de partij jongeren de kans geeft. Elke partij beweert dat ze de kaart van de jongeren trekt, maar sp.a doet het ook. Jens werd onmiddellijk opgenomen als volwaardig bestuurslid en ze leverden deze legislatuur twee schepenen jonger dan 30 jaar.”

Nieuwe sportzaal

Binnen de Ingelmunsterse politiek wil Kurt zich onder meer inzetten voor de sport. Onze gemeente telt heel wat sportverenigingen in heel veel verschillende takken. Ook binnen de andere vrijetijdssectoren zijn heel wat verenigingen actief, en dat kan al eens leiden tot  plaatsgebrek. Daarom vindt Kurt dat de gemeente moet blijven investeren in de verenigingen. Met de aankoop van de Cultuurfabriek werd deze legislatuur al ingespeeld op het succes van onze verenigingen, maar ook de sportclubs zijn vragende partij voor een bijkomend zaaldeel. In het masterplan dat de gemeente in 2014 liet ontwikkelen werd ook de mogelijkheid onderzocht om deze bijkomende infrastructuur te bouwen. Sp.a wil dit dan ook realiseren tijdens de volgende legislatuur. Kurt Soenens: “Ik ben ervan overtuigd dat dit voor heel wat verenigingen een oplossing zou kunnen bieden. Ik denk aan de volleybal, badminton, tafeltennis en ook de leden van TC De Mandel zouden bij slecht weer binnen kunnen tennissen.”