Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) trekt het plafond voor de btw-vrijstelling voor jeugdhuizen op naar 80.000 euro. Maar voor onder andere Jeugdhuis Reflex in Kortrijk zet dat nog geen zoden aan de dijk.

"Het is positief dat er voor 128 jeugdhuizen nu een oplossing gevonden is, maar er blijven natuurlijk nog altijd heel wat jeugdhuizen in de kou staan. Zo hebben 12 jeugdhuizen een omzet van 80.000 euro en 71 andere jeugdhuizen zitten boven de 100.000 euro", zo reageert Vlaams parlementslid Tine Soens (SP.A) uit Aalbeke op het optrekken van het plafond voor de btw-vrijstelling voor jeugdhuizen van 50.000 euro omzet naar 80.000 euro omzet per jaar.

Volgens Soens vallen dus nog steeds tal van jeugdhuizen uit de boot. "En dat zijn heus niet allemaal jeugdhuizen met professionelen. In Kortrijk is er een jeugdhuis bijvoorbeeld (jeugdhuis Reflex, red) dat boven die 80.000 zit en enkel met vrijwilligers werkt. Het blijft een feit dat het jong engagement hiermee onder druk komt, iets waar de minister van jeugd zelf niet achter staat."

Dit verscheen eerder op KW.be