De afschaffing van de RSZ-korting voor kunstenaars komt bovenop de maatregelen die vorige week reeds bekend gemaakt werden en voor de sector een harde klop betekenden. "Deze bewuste keuze van de Vlaamse regering om kunstenaars te schrappen zal desastreuze gevolgen hebben voor de kunstenaars en cultuurhuizen", aldus Idrissi.

Als de cijfers van NTGent en Opera Vlaanderen kloppen en we deze doortrekken naar andere huizen die veel werknemers in dienst hebben, zoals de Brussels Philharmonic of de Filharmonie is de ravage ongezien. "De afschaffing zal de balans van de huizen nog meer in het rood duwen", voegt Idrissi toe.

Vlaams parlementslid voor sp.a Yamila Idrissi is niet te spreken over de manier waarop de besparingen mondjesmaat worden gecommuniceerd en waardoor cultuurhuizen nog meer in de financiële problemen geraken. "Dit is een slinkse manier om nog meer besparingen door te voeren op de kap van de kunstensector. Wat we vorige week hoorden was blijkbaar nog niet het volledige plaatje", meent Idrissi.

Idrissi zal hierover de bevoegde minister ondervragen in het Vlaams parlement.