Quirijn werkte 20 jaar als parkwachter in de verschillende containerparken van Kortrijk. In het containerpark van Heule kreeg hij de bijnaam Nonkel Obama. Met die naam wil hij ook op de lijst staan.

Quirijn volgde een opleiding houtbewerking in het VTI in Harelbeke en werkte vervolgens jarenlang als schrijnwerker voor een Heulse firma. In 1997 trad hij in dienst van de stad Kortrijk en werd er een graag geziene medewerker, onder meer in het compostpaviljoen aan de minister De Taeyelaan en in de verschillende containerparken.

Hij woont in de Vlasbloemstraat in Heule met vrouw Carine. Ze hebben drie zonen en twee kleinzonen, een derde kleinkind is op komst. Samen met zijn broers en zussen trad hij vroeger op met de band “The Bandoleros”, de groep deed een honderdtal optredens per jaar, tot in Spanje toe.

Philippe De Coene, lijsttrekker: “Met Quirijn krijgen we niet enkel een graag geziene man op de lijst, maar vooral ook een gewone werkmens die altijd klaar staat voor anderen”. Zo is hij actief in computerclub Appletje-I in Marke, veel inwoners gaan bij hem te rade met hun computerproblemen. En net zoals op het containerpark destijds, helpt Quirijn de mensen op zijn manier, met zijn onnavolgbare glimlach.

Waarom sp.a Kortrijk?

 Quirijn Louncke: “Ik heb Bert Herrewyn altijd als een goede collega gezien, een man die zorgt voor het milieu en voor de netheid in de stad. Dankzij 1777 kan de stad nog properder gehouden worden dan vroeger.”

Quirijn wil zich graag inzetten voor alle mensen in Kortrijk wie ze ook zijn.

“Toen president Obama naar België kwam kreeg ik in Heule de bijnaam Nonkel Obama en zo bleef het. Daarom wil in oktober opkomen onder mijn roepnaam Nonkel Obama”.

Meer info:

  • Quirijn Louncke: 0497 70 53 61
  • Philippe De Coene: 0477 45 32 32