De Vlaamse huisartsen scharen zich achter terugbetaling van psychologische zorg.  Dat blijkt uit een bevraging van de socialistische mutualiteiten en Domus Medica die ze vanmiddag bekend maakten. 

“Hoog tijd om nu ook echt werk te maken van de terugbetaling van psychologische zorg”, vindt Kamerlid  Karin Jiroflée. “Ik ben opgetogen dat de huisartsen het belang van de terugbetaling van psychologische zorg inzien.  Zij staan immers centraal in de organisatie van de eerstelijnszorg, hen betrekken in de organisatie van de psychologische zorg is niet meer dan de logica zelve”, zegt Jiroflée.

Jiroflée drukt nogmaals haar bezorgdheid uit over het voorziene budget door de minister van Volksgezondheid.  “Alle becijferingen wijzen erop dat het budget van 22,5 miljoen euro dat de regering uittrekt ruim onvoldoende is. De mutualiteiten spreken over een budget van minstens 280 miljoen om alle noden te dekken,” zegt Jiroflée. Ze roept minister De Block dan ook op om snel duidelijkheid te geven over de voorwaarden en modaliteiten van de aangekondigde terugbetaling.