Steunpunt Vakantieparticipatie legt contacten met onder andere pret- en vakantieparken, toeristische attracties en festivalorganisatoren met als doel om sociale tarieven te bekomen voor personen met een relatief beperkt inkomen. Bedoeling is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van een daguitstapje of een vakantie in binnen- of buitenland.

"Iedereen heeft recht op ontspanning en vermaak, ongeacht zijn financiële toestand of sociale achtergrond", volgens OCMW-voorzitter Willy Goos. "De socio-culturele cheques kunnen dienen voor daguitstappen of vakanties, maar ook voor sportkampen, speelpleinwerking, lidmaatschap van een sport- of cultuurvereniging en nog veel meer."

"Om te weten of je recht hebt op deze toelage neem je best even contact op met onze sociale dienst", zegt Willy. "Zij helpen je bij je aanvraag en vertellen je graag welke uitstappen en cursussen in aanmerking komen."

Voor meer informatie over dit en andere OCMW-initiatieven kan je steeds terecht bij onze mandatarissen Marcella Eggen (lid comité patrimonium) en Carine Van Camp (lid comité sociale dienst).