OCMW Gent stapt mee in project van Colruyt 'Aan tafel in 1-2-3 euro!'

OCMW Gent en winkelketen Colruyt slaan de handen in elkaar om gezinnen met budgettaire moeilijkheden te helpen met het bereiden van gezonde, lekkere maaltijden op een snelle en goedkope manier, aldus OCMW-voorzitter Rudy Coddens en OCMW raadslid Emilie Peeters.

De deelnemers van 'Aan tafel in 1-2-3 euro' krijgen tweewekelijks een boekje toegestuurd met recepten, boodschappenlijstjes en extra tips. Het boekje telt 6 gerechten, waarbij zorgvuldig over de prijs is nagedacht. 1 portie kost 1, 2 of 3 euro.

Na een succesvolle testfase in Kortrijk, zal het project nu ook in Gent van start gaan. OCMW Gent zal instaan voor bijgaande ondersteuning. Met 'Aan tafel in 1-2-3 euro' gaat het OCMW Gent aan de slag door het in zijn diensten uit te dragen onder andere in Project Miriam (voor kwetsbare en alleenstaande moeders), de Integrale Gezinsbegeleiding, de Emancipatorische Werking van het OCMW en Sodigent (Sociale dienst voor personeel Gent). Koken vraagt om organisatie en dus zullen ook begeleide winkelbezoeken en kookworkshops voorzien worden. OCMW-Raadslid Emilie Peeters: "We mogen echt niet toestaan dat mensen in armoede moeten besparen op gezonde voeding, aangezien  het een voorwaarde is voor een gezond leven. Dit project kan een duwtje in de rug geven."

"We willen onze doelgroepen kunnen aanzetten tot gezondere voeding met de nodige ondersteuning. Door in dit project mee te stappen voegen we een meerwaarde toe aan onze begeleiding op vlak van gezonde voeding," geeft OCMW-Voorzitter Rudy Coddens nog mee.

Ook andere Gentse organisaties die interesse hebben in het project en zelf kunnen instaan voor begeleiding en andere activiteiten kunnen zeker meedoen met 'Aan tafel in 1-2-3 euro'.