In 2016 werd een energieteam samengesteld met medewerkers uit diverse diensten. Het energieteam zetten zich een jaar lang in om energie te besparen door energiezuinig gedrag, zegt OCMW Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a).

Het energieteam gaf het goede voorbeeld, verspreidden energietips en organiseerden acties. Wedstrijden tussen de diensten onderling waren een groot succes. Het energieteam brachten ook de energie slurpers in kaart en gingen aan de slag met enkele quick wins. Zo vervingen ze oude lampen door energiezuinige LED’s, verwijderden ze overbodige lampen, plaatsten ze timers, regelden een onderhoud en betere afstelling van de verwarmingsinstallatie.

Het energieteam gaf het goede voorbeeld, verspreidden energietips en organiseerden acties.

OCMW Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a) : De wedstrijd Save@work is een internationale campagne en wedstrijd die plaatsvond van 1 maart 2016 tot en met 28 februari 2017 en dit in negen Europese landen. Meer dan 17000 medewerkers werden aangesproken door de 176 energieteams. Op 20 juni maken de organisatoren de Europese winnaar bekend. De provincie Vlaams-Brabant ondersteunde dit project en deed ze zelf mee in het Provinciehuis. De overige 20 Belgische deelnemende gebouwen zijn kantoorgebouwen van lokale overheden in de provincie Vlaams-Brabant.


Het kantoorgebouw van het OCMW Glabbeek kreeg felicitaties voor het hoogste percentage deelnemende personeelsleden aan de Save@Work campagne en scoorde een beduidende verlaging van energie. Een welgemeende proficiat aan het energieteam en alle medewerkers die er voor zorgde dat wij een mooie prijs in ontvangst mochten nemen.