OCMW Glabbeek informeert

Brandveilig Kot in Glabbeek,  op 3 oktober 2017 is Tim Renders, brandpreventie van de hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant komen info geven over de zin van rookmelders, zegt Johnny Reweghs (sp.a) OCMW-Voorzitter.

Brandveilig Kot in Glabbeek

Meer dan 50 personen luisterden aandachtig naar de uiteenzetting van Tim. Het nut van rookmelders te hebben in alle kamers, de zin van gekoppelde rookmelders te plaatsen in de verst van elkaar gelegen ruimte en het besef van een op voorhand afgesproken vluchtroute. We moeten maar eens vuur in de woning krijgen en niet weten waar naartoe. De plaatsen waar we zeker geen rookmelders mogen geplaatst worden, kort om teveel om op te noemen.

Een preventie actie van het OCMW-Glabbeek is dat iedere 80 jarige in 2017 een rookmelder geplaatst krijgt bij hem/haar thuis daarnaast laten we iedereen mee genieten van de samen aankoop van rookmelders, rookmelders met een niet vervangbare batterij van 10 jaar.

Johnny Reweghs (sp.a) OCMW-Voorzitter, OCMW-Glabbeek is er voor onze ouderen zolang mogelijk in eigen vertrouwde omgeving te laten wonen.