Gemeente & OCMW bouwen “Hangaar 44”

Het autonoom Gemeentebedrijf AGB Glabbeek start binnenkort met de verbouwing van een leegstaande legerloods op het gemeentelijk domein naar een nieuwe evenementenhal “Hangaar 44”. Het voorste gedeelte van “Hangaar 44” wordt verbouwt door het OCMW en krijgt als bestemming sociaal doelstellingen. Dienstencentrum, Sociaal restaurant, Sociale kruidenier, Huis van het Kind, Spelotheek, opslag FEAD producten dit is een kleine greep uit de activiteiten die we als OCMW in deze ruimten kunnen doen, zegt OCMW-Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a).

 

OCMW Glabbeek "Sociale Hangaar 44"


OCMW-Raadsleden Greta Duchenne en Mia Staes (sp.a) : Een Lokaal Dienstencentrum biedt informatieve, recreatieve en vormende activiteiten aan. Die activiteiten zijn specifiek bedoeld om de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de deelnemers te versterken. Zo kunt u terecht met vragen over thuiszorg of kunt u meedoen aan allerlei hobbyactiviteiten. Sociaal restaurant starten we met ’s middag warm eten aan te bieden. We richten ons hier tot iedereen, u bent niet te jong of te oud om de weg te vinden naar ons sociaal restaurant. Hier kun je mensen ontmoeten en tegelijkertijd een warme maaltijd (3gangenmenu) opeten. Sociale kruidenier zou welkom zijn voor onze doelgroep, in België leven momenteel 2.5 miljoen alleenstaanden “Eén op de vijf Belgen woont alleen”. Bij een Sociale kruidenier kan je terecht voor betaalbare en duurzame voeding en zij werken met twee prijzen. De klanten die het kunnen betalen iets meer om de winkel financieel gezond te houden. SOLIDARITEIT in de praktijk! Het Huis van het Kind richt zich tot elk (ongeboren) kind en elke jongere tot 24 jaar. Het laagdrempelig infopunt waar alle vragen kunnen gesteld worden omtrent opvoeding en kinderopvang. Het dient ook als ontmoetingsplaats voor ouders en kinderen. Vanuit het Huis van het kind willen we een spelotheek , kinderkleding- en luierbank organiseren voor de Glabbeekse ouders met kinderen.


OCMW-Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a) : De inkleuring van de nieuwe evenementenhal “Hangaar 44” is zeer sociaal getint, we starten met het OCMW Glabbeek een ambitieus plan voor onze inwoners waar de ouderen “Glabbeek Zorgt”  &  de gezinnen met kinderen kunnen van genieten.