Een nieuwe leverancier kiezen voor elektriciteit of een internetfactuur betwisten is vaak moeilijk. Om mensen daarbij te helpen wil het OCMW consumentenbuddy's inzetten. Daarvoor is het OCMW op zoek naar extra vrijwilligers.  

Consumentenbuddy's helpen mensen bij de inschrijving voor een groepsaankoop voor gas of elektriciteit. Ze begeleiden hen bij het online vergelijken van energieprijzen, de zogenaamde VREG-test. Of ze helpen bij het lezen en interpreteren van facturen voor energie, internet, telefonie, tv enzovoort. De buddy's begeleiden mensen tijdens hun zoektocht naar de goedkoopste oplossing en geven ondertussen ook besparende tips mee.

De consumentenbuddy's zijn nodig omdat de energiemarkt voortdurend verandert, en de prijzen stijgen. Wie de goedkoopste leverancier wil, of een ingewikkelde factuur wil aanvechten, moet hiervoor actie ondernemen. En voor veel mensen is dat moeilijk. Consumentenbuddy's bieden hen daarbij hulp. Ook de brugfiguren, wijsneuzen en anderen kunnen bij de buddy's aankloppen met hun vragen over energie en telefonie.

De buddy's worden begeleid door Ruben Derhore van de dienst consumentenzaken. Ze krijgen een basisopleiding waarin niet alleen aandacht is voor typische problemen rond energie en telefonie/internet, maar ook voor de sociale kaart van Kortrijk en het omgaan met verschillende doelgroepen.

De consumentenbuddy's zullen beschikbaar zijn tijdens vooraf aangekondigde zitdagen. Ook gaan ze mee op toer met het nieuwe mobiele stadsloket '1777 op wielen'.

Lijkt dit iets voor jou? Wil je meehelpen jezelf en anderen sterker te maken? Neem dan zeker contact op met de coördinator van de vrijwilligerswerking Matthijs Vermeersch op 0473/86.26.28 of via matthijs.vermeersch@kortrijk.be. We willen ons team versterken vanaf februari 2017.