Mechels OCMW-raadslid Sophie Bollen (sp.a) is gestart met een inzameling van winterkledij voor arme kinderen. “De vraag bij armoedeorganisaties overstijgt het aanbod”, zegt de politica.

Sophie nam het initiatief nadat ze de voorbije weken bij vergaderingen van het bijzonder comité voor Sociale Zaken van het Sociaal Huis vaststelde dat er door cliënten specifiek gevraagd wordt naar financiële steun voor de aankoop van winterjassen en andere warme kledij. “Blijkbaar zijn die kledingstukken amper beschikbaar bij armoedeorganisaties die ze gratis wegschenken, zoals De Keeting, of die ze verkopen aan lage prijzen, zoals de Sint-Vincentiusvereniging Mechelen-Noord. Medewerkers van beide organisaties bevestigden me dat zij zeer weinig winterjassen en truien voor kinderen binnenkrijgen, en dat de vraag het aanbod ruim overstijgt”, zegt ze. Bollen roept ouders op om winterjassen en dikke truien die te klein zijn geworden niet zomaar in de kast te laten hangen. “Wellicht krijgen deze week nog heel wat kinderen een nieuwe winterjas of trui. Hét moment om oude winterkledij op te ruimen en weg te schenken aan gezinnen in armoede”, zo stelt ze. Wie warme kledij wil weggegeven, kan deze bezorgen aan Sophie Bollen (na een seintje op 0495/57.11.84).

“De kledij hoeft niet fancy te zijn, maar een jas met een kapotte ritssluiting is natuurlijk niet bruikbaar.” Het OCMW-raadslid zal de stukken vervolgens bezorgen aan armoedeverenigingen De Keeting en Sint-Vincentius Mechelen Noord. Rechtstreeks bezorgen aan De Keeting in de Kroonstraat kan ook. Ze roept het stadsbestuur ook op om bijkomende inspanningen te leveren in haar strijd tegen kinderarmoede. “De lichte daling in de kansarmoedecijfers bij kinderen is geen reden om victorie te kraaien. Nog steeds leeft 1 Mechels kind op 10 in bittere armoede.”

Artikel HLN.be