In aanwezigheid van Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen werd vandaag in de aanwezigheid van het gemeente- en OCMW-bestuur een symbolische eerste steen gelegd als start van de werken voor de bouw van de nieuwe woonzorgcampus Jacky Maes.

Sinds 22/01/2018 is Strabag nv in opdracht van het OCMW-bestuur gestart met de grootse grondwerken voor de eerste fase van het bouwproject op de site van het huidige WZC en sociaal huis.

Het betreft één van de grootste bouwprojecten die de gemeente Bredene zal kennen en is een immense en kwaliteitsvolle investering in de ouderenzorg in de gemeente Bredene.

De realisatie zal gefaseerd gebeuren over een periode van 1.350 kalenderdagen of ongeveer 4 jaar. De bouwwerkzaamheden verlopen in twee fasen. Waarbij in een eerste fase, die reeds gestart is, zal voorzien worden in 64 woongelegenheden (éénpersoonskamers), een dagverzorgingscentrum (15 bewoners), een lokaal dienstencentrum en een nieuwe grootkeuken. Aansluitend zal in de tweede fase de afbraak gebeuren van de huidige rusthuisvleugel, de cafetaria, de keuken en de logistieke ruimtes en de bouw aangevat worden van 96 woongelegenheden aansluitend op het reeds gerealiseerde gebouw.

Het bestuur investeert hiermee op structurele en ingrijpende wijze in de ouderenzorg in de gemeente Bredene. Het project heeft een kostprijs van 25.671.398,31 euro, waarvan 1.011.220,46 euro gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid voor de realisatie van het dienstencentrum en het dagverzorgingscentrum.