Op zaterdag 30 september opent de leerlingenraad van het Sint-Franciscuscollege het ‘Glazen Huis’. Deze officiële opening begint om 15 uur met een plechtige ceremonie gevolgd door een receptie. Hierna biedt de leerlingenraad hun gasten ook de mogelijkheid om samen gezellig te barbecueën. Aansluitend staan verschillende optredens van oud-leerlingen op het programma.

Het Glazen Huis is een project van en door leerlingen. Tijdens het SFC-visieweekend in januari 2015 werd de toekomst van de school besproken met een vertegenwoordiging van leerkrachten, directie, schoolbestuur, leerlingen, secretariaatsmedewerkers en ouders. Daar werd door de afvaardiging van de leerlingenraad de droom van hun glazen huis voorgesteld.

Na overleg met de directie kregen de leerlingen even later groen licht voor het ontwerpen en uitwerken van hun “Glazen Huis”. De leerlingenraad had op dat moment noch het geld, noch de middelen om dit ambitieuze project te verwezenlijken. Daarom moesten ze op zoek naar mensen die het project mogelijk konden maken. Hierdoor draagt het project de naam ‘oud-leerlingen bouwen een glazen huis voor leerlingen’.

Vijf oud-leerlingenarchitecten hebben mee hun schouders onder dit project gezet en oud-leerlingen- bedrijfsleiders werden gezocht en gevraagd om te sponsoren. Om bijkomende kosten te financieren werden ‘tegeltjes’ verkocht, waarop mensen een boodschap konden zetten. Deze tegeltjes krijgen nu een plaats in het Glazen Huis.

Nu twee en een half jaar later, stelt de leerlingenraad met trots hun Glazen Huis voor. De officiële opening is een mooie gelegenheid om de symbiose tussen leerlingen en oud-leerlingen in de picture te zetten.

sp.a  Heusden-Zolder had hier een afvaardiging gestuurd van

schepen Funda Oru, lijsttrekker Eddy Pools en Elif Karabas en Rudi Coomans