Op vrijdag 1 juni 2018 opende Rudy Coddens samen met zijn collega schepen van Jeugd de nieuwe speelzones op het domein Claeys-Boúúaert in Mariakerke. De nieuwe en grote speelzone ligt naast de Lindendreef die het kerkplein met het park verbindt.

Herinrichting speelzone

Het domein Claeys-Boúúaert vormt een van de toegangspoorten tot de Vinderhoutse Bossen, een groenpool aan de rand van de stad. Daarom heeft de Stad Gent onder de impuls van schepen Rudy Coddens gezorgd voor een kwalitatieve opwaardering van het gebied. De bestaande speelzone, tussen de Notenstraat en de Alphone Claeys-Boúúaertdreef  werd afgebroken. De nieuwe speelzone is makkelijk bereikbaar én duidelijk zichtbaar. Onze kinderen kunnen er gebruik maken van schommels, een zandzone en bijhorende speeltoestellen om in het zand te spelen. Daarnaast is er ook een parcours met allerlei touwen en evenwichtsbalken, voor ieder wat wils dus, benadrukt schepen Rudy Coddens.

Spelprikkels in een boomgaard

Naast de speeltuinen is er ook een boomgaard aangeplant met hoogstammige fruitbomen, naast de moestuinen binnen de oude kasteelomwalling. Er zijn ook spelprikkels in de vorm van fruit gezet. Er werd gekozen om de grotere speelzone langs de Alphonse Claeys-Boúúaertdreef  aan te leggen en deze intiemere zone van het kasteelpark te voorzien van kleinere spelelementen. Er zijn onder meer appels, pruimen en peren in hout, die al dan niet verbonden zijn met een evenwichtsbalk. De spelprikkels voor de allerkleinsten liggen in een nieuw aangeplante boomgaard met hoogstammige fruitbomen: zo zijn er onder meer fruitbomen, perenbomen, appelbomen… Er wordt ook nog een haag aangeplant die uit eetbare struiken zal bestaan.

Vinderhoutse bossen

''Deze aanleg van nieuwe speelzones past binnen een opwaardering van dit oude kasteelpark als een portaal van de Vinderhoutse Bossen, zegt Rudy Coddens''. De Vinderhoutse Bossen is een groenpool in volle ontwikkeling van maar liefst 640 ha aan de westrand van onze stad. Als schepen van openbaar groen ben ik verheugd dat we de afgelopen periode grote vooruitgang zien in de ontwikkeling hiervan. Want iedere Gentenaar moet een groenpool hebben op maximaal 5 km afstand, meer natuur en groen zorgt voor extra zuurstof en draagt bij tot het welzijn en de gezondheid van de Gentenaars.