Waar moet het naartoe met OHL? Moet het per sé een buitenlandse overnemer zijn die de club in handen krijgt? Zijn er geen alternatieven om financiële middelen binnen te halen, nodig om topspelers aan te trekken? Gaan we ons nog thuis voelen aan Den Dreef? Gaat de club nog aanvoelen als de onze?

Veel vragen op dit ogenblik, waar weinig antwoorden op komen vanuit het bestuur.

Ik betwijfel sterk dat buitenlandse investeerders het familiale Leuvense karakter van de club kunnen behouden. Tuurlijk willen we dat de club terug een professionele eersteklasser wordt met uitstraling. Dat verdienen de supporters en bij uitbreiding de Leuvense regio. Maar niet ten koste van de sfeer, het ‘Leuven gevoel’ en de band tussen de club en de supporters.

 Als stad willen we duidelijke antwoorden, zodat we onze ondersteuning (de terreinen en het stadion zijn eigendom van de stad) kunnen evalueren. Wat mij betreft worden eerst alle alternatieve pistes onderzocht vooraleer de verkoop aan een buitenlands investeringsfonds kan doorgaan. Er zijn voldoende voorbeelden van clubs in binnen- en buitenland die meespelen met de grote jongens maar gedragen worden door lokale investeerders in nauwe samenwerking met en duidelijk met grote betrokkenheid van supporters. Samen winnen en samen verliezen. Dat bijzondere gevoel is er maar als er ook gedragenheid is van onderuit. 

In het geval van een volledige verkoop aan Chinezen of andere internationale beleggers, zie ik trouwens weinig redenen om nog gemeenschapsmiddelen (subsidies) toe te kennen aan een private commerciële club, wat OHL dan per definitie wordt. Er zijn voldoende andere Leuvense sportclubs die extra ondersteuning goed kunnen gebruiken.

Maar vooral, ik hoop dat we snel weer mooie en intense momenten mogen beleven aan Den Dreef, met een OHL dat bestuurlijk stabiel is, financieel gezond, en sportief uitmuntend.