Begin december kregen werknemers die via een PWA tewerkgesteld zijn, een  uitnodiging van het VDAB. “Ik dacht dat ik er meer uitleg zou krijgen  over het nieuwe systeem en vertelde wat ik allemaal deed in mijn huidige  opdracht. En ja, daar hoort poetsen bij maar ik doe ook nog zoveel  andere dingen!,” aldus een PWA-medewerkster uit Heusden-Zolder.

Tijdens het gesprek met VDAB werd er gepolst welke activiteiten er werden uitgevoerd door de PWA’er.
Poetsten ze?

Dan  kregen ze de boodschap dat ze niet mochten terugkeren vanaf 1 januari,  want poetsen staat niet op de lijst van wijk-werkactiviteiten. Terwijl  bij de omschakeling van PWA naar Wijk-Werken de zekerheid was  ingebouwd  dat bestaande PWA'ers de overstap naar wijk-werken konden maken.  

In Heusden-Zolder gaat het over ongeveer minstens 20 mensen.

Mensen wie maandelijks 150 euro à 200 euro kunnen bijverdienen en net dat maakt het verschil elke maand.  

NVA-Minister  Muyters herhaalde op vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Rob  Beenders (sp.a) dat iedere PWA'er ook wijk-werker kan worden. "Als  mensen een brief hebben gekregen dat ze niet meer moeten terugkomen, is  dat fout", aldus Muyters.  

Hij heeft de VDAB ook een communicatie  laten rondsturen… Deze is pas vorige week toegekomen bij de partners! A  little too late, het kwaad was al geschied bij de vele PWA-werknemers…   sp.a Heusden-Zolder vraagt NVA oog te hebben voor de meest kwetsbare  werknemers in onze samenleving. Vooral nu in de eindejaarsperiode, waar  het geven aan anderen centraal staat. We merken helaas dat het altijd  dezelfde groep is die de lasten moet dragen in onze samenleving… sp.a  Heusden-Zolder hoopt dat deze mensen alsnog met een gerust hart het  nieuwe jaar kunnen inzetten en dat de fout snel wordt rechtgezet