Op 13 mei ondertekenden vzw Toerisme Vlaams-Brabant, NV Balenberg en de gemeente Tremelo een unieke privaat-publieke samenwerkingsovereenkomst voor de exploitatie van het Sven Nys Cycling Center.

Na de ondertekening gaf Sven Nys een rondleiding in de winddichte ruwbouw.

In het Sven Nys Cycling Center, dat deze zomer opengaat,  kunnen toeristen, wielerliefhebbers, sportieve recreanten en wielerprofs hun gading vinden.  In het belevingscentrum wordt men ondergedompeld in de wereld van de cyclocross.

‘Vlaams-Brabant en veldrijden vormen een winnende combinatie’, vertelt gedeputeerde voor sport Marc Florquin. ‘Omwille van de mooie crossen op ons grondgebied maar ook door de vele kampioenen. Denk maar aan Sven Nys en Niels Albert of – iets langer geleden - Roland Liboton’.

De provincie zette daarom van bij de start mee de schouders onder dit belevingscentrum.  ‘Deze toplocatie zal Vlaams-Brabant nog steviger op de kaart zetten als sportprovincie’, voorspelt Marc.  ‘Dit belevingscentrum richt zich trouwens niet alleen op cyclocross maar op alle vormen van offroad wielrennen. Een ideale plek dus voor jonge renners om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen’.

De provincie investeert zelf zo’n 480.000 euro op de Balenberg en sleepte hiervoor ook Vlaamse subsidies in de wacht. ‘Ik ben er vast van overtuigd dat dit zal lonen’, besluit Marc. ‘De Balenberg en omgevingen bieden immers unieke kansen. Niet alleen voor topsporters maar voor een heel ruim publiek. Zo coördineert onze sportdienst de ontwikkeling van de mountainbikeroute in Tremelo en Begijnendijk langs de Balenberg. En de sportregio Noord richt hier samen met dienst vrije tijd van Tremelo in september sportinitiaties voor scholen in’.

Mooie perspectieven!

Bekijk hier enkele sfeerbeelden