sp.a sluit zich volmondig aan bij de kritiek van Think Pink over het initiatief van AG Insurance om een aparte verzekering te starten voor vrouwgerelateerde kankers.  De Feminaverzekering wil vrouwen jonger dan 50 maandelijks laten storten opdat ze een som krijgen uitbetaald om te besteden aan huishoudhulp, relaxatie,... de dag dat ze met kanker geconfronteerd zouden worden. “Klinkt op het eerste gezicht mooi”, zegt Karin Jiroflée, maar...de verzekering is niet toegankelijk voor iedereen. 50-plussers worden geweerd. En dat is net de risicogroep borst- of baarmoederhalskanker. De vrouwen die die het het hardst nodig hebben, worden gediscrimineerd. Al heel wat minder mooi.”

“Bovendien kunnen heel wat vrouwen zich zo’n private verzekering niet veroorloven, wat het in mijn ogen nog oneerlijker maakt. We weten daarenboven dat andere privé-verzekeringen in de gezondheidszorg stukken duurder zijn dan wanneer de overheid tussenkomt vanuit de verplichte ziekteverzekering. Niet minder dan 30% blijft bij dergelijke verzekeringen 'plakken' bij de verzekeraar. En er is geen enkele reden te bedenken dat dat in het geval van AG Insurance anders zou zijn.” 

“Is dit waar we met onze gezondheidszorg naartoe willen? Want dit is de ongelijkheid in de zorg installeren”, zegt Jiroflée. “Als blijkt dat vrouwen tijdens een kankerbehandeling naast medische kosten ook nog vele andere kosten hebben, ligt een oplossing volgens mij in het uitbreiden van de verplichte verzekering door de overheid, niet in het installeren van de ongelijkheid in de zorg. Iedereen arm of rijk moet toch evenveel garantie op genezing krijgen of niet soms, Maggie en Jo?”