- de scholen financieren voor uitbreiding van hun buitenschoolse kinderopvang, vooral ook op woensdagnamiddagen en in korte schoolvakanties. Onthaalmoeders ondersteunen.

 - een Zilverplan voor onze stad: een vernieuwd rusthuis Sint-Anna, maar zonder asociale prijsverhogingen; voor kleine herstellingen thuis een klusjesdienst voor bejaarden; een nieuw dienstencentrum in het oud-moederhuis; ook in Noorderwijk en Morkhoven seniorendienstverlening.

- veilige fietspaden op de Lierseweg, de Poederleeseweg, de Molenstraat-Wiekevorstseweg, Veldhoven en het eerste stuk van de Voortkapelseweg.

- vaste politiecamera’s op de invalswegen voor beter verkeerstoezicht en diefstalbestrijding; een kordater lik-op- stuk beleid tegen sociaal onverantwoord gedrag zoals sluikstorten, vandalisme; minder commissarissen, meer agenten op straat.

- meer bouwgronden op de markt door een activeringsheffing op bouwklare percelen die speculanten maar laten liggen.

- 200 bijkomende sociale koop- en huurwoningen, onder meer in het oud-moederhuis, de Handboogstraat, de Goorstraat, op Sint-Janneke …

- naar het voorbeeld van de Nieuwstraat een volledige vernieuwing van de Sint-Magdalenastraat, de Kapucijnenstraat, de Schoolstraat, de Stationsstraat, de Goudbloemstraat ,de Collegestraat en de Koppelandstraat.

- om meer voetpaden in vele oudere straten te vernieuwen verhogen we het jaarlijkse investeringsbedrag hiervoor.

- jaarlijkse samenaankopen voor groene energie en isolatiemateriaal. Zo geven we de gewone consument meer macht om goedkope prijzen te verkrijgen. Goed voor ons milieu en goed voor uw portemonnee.

- meer natuur in de stad door de uitbouw van het parkgebied de Hellekens en De Roest.

- bedreigde open ruimte groen en onbebouwd houden: het vroegere speelplein Kruisberg, de zone achter de Rozenstraat, de bossen van het "Poederkot" in de Wuytsbergen; de bossen op Kamp A in Noorderwijk toegankelijk maken voor iedereen.

- de bouw van een moderne sporthal in Noorderwijk, bij voorkeur op de terreinen van Kamp A in Witbos. En in Morkhoven een sport-en recreatiezone in de Breidelstraat.

- het zoeken naar een geschikte locatie voor een aangepaste gemeentelijke jongerenfuifzaal

-  in de Markgravenstraat een nieuwe kunstencampus voor onze academie, met een buurtparking, met een buurtparkje en vernieuwende woningbouw.

- het teveel aan interimkantoren op de Markt en de winkelstraten beperken, en meer panden voor horeca en handel reserveren.

- het ontwikkelen van het binnengebied tussen Hofkwartier, Zandstraat en het Loopke met een ondergrondse parking; de uitbreiding van de autovrije winkelwandelmomenten.

- onze schuldenlast verder afbouwen en het voorzichtig financieel beleid verder zetten.

 Geen potverteren, en geen onhaalbare en onbetaalbare beloftes!