Dat publieke figuren, en politici in het bijzonder, door iedereen te pas en te onpas worden aangeklampt, is geen verrassing. Voor, tijdens en na de wedstrijd wordt Caroline Gennez door vriend en vijand aangesproken.

Oud-voetballer van STVV Lon Poleunis, vriend van de familie en meegereisd met de vader van Caroline Gennez, ziet er geen graten in.

'Caroline is nog jong en ze kan heel wat hebben. Ze kan met die druk best omgaan.'

Ook collega Johan Sauwens (CD&V) komt de Truiense overwinning mee vieren.

'We supporteren voor dezelfde ploeg en dat schept een band over de partijen heen. We komen ook van dezelfde streek en hebben dus meer gemeen dan je zou denken. Ook in het parlement en op vergaderingen kan ik het best met Caroline vinden. Ze is een heel authentieke dame.'

Als een teleurgestelde KV-supporter zich schamper uitlaat over haar partij, schuwt Gennez de dialoog niet en spreekt ze de man aan. Erg vervelend denk je dan, maar ze relativeert.

'Ontsnappen aan politiek is onmogelijk. Mensen heb je nu eenmaal in alle maten en soorten, ook en zeker in het voetbal. Dat maakt deze sport ook zo mooi. Je vindt er alle lagen van de bevolking in terug.'

'Om aan politiek te doen, moet je de mensen graag zien. Zo kan je hen het beste dienen.'

Ook Gennez is duidelijk een product van haar geboortestreek: volks en stijlvol, met beide voeten stevig op de grond.