Zaterdag 20 april gingen we op stadstoer door Mechelen. Op zoek naar ideeën om onze stad nog beter te maken. We gingen wandelen, fietsen en debatteren. En kwamen met veel inspiratie terug.

Startpunt was sociaal restaurant De Refuge in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Dat kreeg recent een make over. Daar zat de pop-up van Axel van Centpourcent op onze Mercado voor iets tussen. 

We maakten een fietstocht door de stad, onder begeleiding van de fietsersbond. Mechelen moet de fietsstad van Vlaanderen worden, maar dan is er nog wat werk aan de winkel. We reden langs enkele knelpunten en bespraken de oplossingen. 

We maakten ook een wandeling door de binnenstad, onder meer langs de nieuwe buurttuin in de Heihoek waar een initiatief van de buurtbewoners zorgde voor een fijne en groene plek in de buurt. We wandelen ook langs de Oude Vleeshalle, waar door de Mercado van sp.a Mechelen binnenkort ook een definitieve foodmarket opent. 

We hadden het over thema's die ons nauw aan het hart liggen:
- armoede en schuldindustrie
- betaalbaar wonen en openbare ruimte
- zorg en dienstverlening

Welke ideeën nemen we mee in ons verkiezingsprogramma? Daarover werd beslist met een interactief programma-spel. 

Het was een fijne, zonnige, positieve dag. Voorzitter Thijs Verbeurgt blik zeer tevreden terug. "Dit geeft vleugels voor de komende maanden."