Ook dit eindejaar zullen de inwoners van Essen veilig kunnen feesten met oudejaarsavond. De gemeente Essen legt met oudejaarsnacht opnieuw in samenwerking met De Lijn feestbussen in.

Vorig jaar vervoerde de feestbus tijdens de ouderjaarsnacht van 2015 naar 2016 weer heel wat reizigers in Essen.

In het VVV-kantoor, café Rex, De Voerman, Hoek City, de Volksvriend, de Gaffel en aan de Vrijetijdsbalie van het gemeentehuis werden niet minder dan 293 kaartjes in voorverkoop verkocht.

“De Feestbus is en blijft dus –vooral voor jongeren- een succesvol initiatief, zeker op het vlak van verkeersveiligheid. Omdat er geen grote evenementen in de buurt georganiseerd werden, werd in samenwerking met De Lijn een route uitgestippeld langs allerlei aantrekkingspolen in de gemeenten Kalmthout en Essen. Ook was er passage langs de treinstations en kon –nu ook Essen-Hoek terug met de feestbus bediend worden.  En met succes, want de verkoop van 49 tickets in Hoek City leert ons dat er ook daar gretig gebruik gemaakt is van dit veilige vervoersmiddel”.

Intussen tekende de gemeente Essen al in om ook de komende jaarovergang in samenwerking met de openbare vervoersmaatschappij De Lijn een Feestbus in te leggen die opnieuw alle Essense wijken zal aandoen. 

“We investeren graag 1.500 euro om met oudejaarsnacht gedurende 10 uur een bus te laten rondrijden om fuivende jongeren veilig te verplaatsen”, weet jeugdschepen Jaspers (sp.a).