In een reactie op het artikel in het Nieuwsblad liet de burgemeester weten dat hij “geen weetheeft van klachten”, en dat hij “niet weet of een echt beleidsplan voor meertoegankelijkheid wel nodig is.” (HetNieuwsblad, 8 oktober 2016).

Werken aan toegankelijke diensten voor mensen met een beperking zou in de 21ste eeuw nochtans een evidentie moeten zijn. Of dat nu voor rolstoelgebruikers is,  voor ouderen die slecht te been zijn, of voor jonge ouders met een kinderwagen. “Dat is niet alleen een blijk van goed bestuur,” zegt Marieke Kindt, sp.a gemeenteraadslid. “Het getuigt ook van menselijkheid.” 

Daarom voerden sp.a en Groen samen actie. “Daarmee willen we het college aanmanen dringend werk te maken van een serieus toegankelijkheidbeleid,” zegt Marieke Kindt, “mét inspraak van wie een fysieke beperking heeft.” 

De gemeenteraadsleden van sp.a en Groen namen alvast zelf de proef op de som. “We probeerden de gemeenteraadszaal per rolstoel te bereiken,” zegt Marieke Kindt. “Dat is uiteindelijk gelukt. Alwaren er redelijk wat hindernissen, … niet in het minst de wagen van de burgemeester, die steevast voor de rolstoellift geparkeerd staat!”