Na de Burchtstraat en de Redersstraat krijgt ook de elektriciteitscabine in de Schapenstraat een frisse muurschildering. Deze keer krijgt kunstenaar Hans Geyens, gekend van zijn tekeningen voor het culturele gezinsfestival Rode Hond, de gelegenheid om de openbare ruimte te verfraaien.

De muurschildering op de elektriciteitscabine in de Schapenstraat, vlak aan de ring, zal corresponderen met de muurschildering aan de Redersstraat, ongeveer aan de andere kant van de stad. “In de Schapenstraat staat de tekst ‘must send out signals’, in de Redersstraat komt de tekst ‘must pick up signals”, vertelt Geyens. “Op die manier communiceren de elektriciteitscabines met elkaar. En dat is ook de boodschap achter de kunst: sta open voor de wereld, pik signalen op. Maar verstuur ook zelf signalen, communiceer actief met de wereld rondom jou.”

Het is de derde muurschildering waarvoor netwerkbeheerder Eandis, Straatbeeld vzw en stad Leuven de handen in elkaar slaan. “Als stad ondersteunen we dit graag, omdat we kunst zo toegankelijk mogelijk willen maken. Er is geen betere manier om dat te bereiken dan kunst op straat te brengen, waar iedereen het kan bewonderen”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets. 

Straatbeeld vzw heeft de ambitie om de Leuvense openbare ruimte te verfraaien en zo bij te dragen aan een creatief Leuven. “We zijn al een dik jaar actief in Leuven, om kunst in de openbare ruimte zichtbaar te maken”, zegt Lucie Rullaud van Straatbeeld vzw. “Het gaat veel breder dan louter street art: woordkunst, fotografie, illustratie … Zo onderscheiden we ons van andere street art projecten die de laatste tijd erg populair zijn in steden. We willen alle kunstenaars de kans geven om in de publieke ruimte hun werk tentoon te stellen. We krijgen daarbij veel steun van het stadsbestuur en Eandis.”