De Mechelse politie waarschuwt vandaag de jeugd voor het inhaleren van lachgas via capsules. Ook sp.a stad Antwerpen wees in het verleden al op het fenomeen. Gemeenteraadslid Karim Bachar (sp.a) vroeg al in september 2016 om een informatiecampagne op te zetten, maar toen achtte het stadsbestuur dit niet nodig.

De Antwerpse socialisten diende afgelopen maandag nogmaals een interpellatie in in de gemeenteraad om hier aandacht voor te vragen via 2 sporen:

- Verbied de verkoop van lachgas in nachtwinkels

- Informeer jeugd, ouders en scholen.

Gemeenteraadslid Karim Bachar: “We zien dat het lachgas echt populair is bij jongeren. Toch is het niet zonder gevaar voor de gezondheid en het kan een opstap zijn naar druggebruik. Informeren is belangrijk. Het argument dat een verbod net zou aanzetten tot gebruik slaat nergens op. Wat in Mechelen kan, kan in Antwerpen blijkbaar niet.”

Voorzitter Tom Meeuws: “Steeds vaker vinden we deze capsules op straat. Ze worden verkocht via personen die ook andere duistere zaakjes doen of in nachtwinkels. Dit laatste is perfect te verbieden. We roepen het stadsbestuur dan ook op om dit aan banden te leggen.”