De VLD van Dilbeek maakt samen met een overgelopen  gemeenteraadslid en met de Union des Francophones het goede bestuur van onze gemeente onmogelijk

Fier als een hond op zijn vlooien bazuinen de VLD-ers rond dat de Dilbekenaren door hun toedoen een belastingvermindering krijgen op hun onroerend goed. Wij geven centen aan de burgers, zo orakelen ze. Maar wie even verder denkt dan de neus van onze liberale tafelspringers lang is, stelt snel vast dat zij de Dilbekenaren op kosten jagen. Op méér kosten.

Hoe komt dat?

Door de sabotagespelletjes van de VLD in de gemeenteraad mag Dilbeek zijn uitgaven voortaan alleen nog uitvoeren met voorlopige twaalfden. 


Het komt erop neer dat er elke maand net genoeg is om de lonen  van het gemeentepersoneel te betalen.  Voor de rest kan haast  niets meer.

Dringende werkzaamheden zullen uitgesteld moeten worden. Zelfs voor noodzakelijke uitgaven zit de gemeente nu bijzonder krap bij kas. De betaling van verzekeringspolissen bijvoorbeeld wordt een probleem, als er een stevige winterprik toeslaat wordt het moeilijk om hoognodige herstellingen uit te voeren, of om extra strooizout aan te kopen. Voor alle uitgaven van die aard zal er moeten geleend worden. En inderdaad, dat kost geld, meer geld dan normaal nodig zou zijn.

Dat is het eindresultaat van de kuiperijen van de VLD sinds die partij een overloper in haar armen heeft gesloten. Finaal zal dit de Dilbekenaar een hele hap meer kosten.

Om dat te verhinderen zet sp.a met Groen en met de hele bestuurscoalitie alles op alles om de gemeente toch nog voort te besturen zoals het hoort.