De provincie zet al jaren in op een netwerk van veilige en comfortabele fietspaden. Zo ook in het Waasland, waar langs de Molenbeek tussen Sint-Gillis en Sint-Niklaas een nieuwe fietssnelweg werd uitgetekend.

Op 29 augustus 2017 werd deze fietsweg officieel ingefietst door gedeputeerde Peter Hertog en de beide burgemeesters. “Het fietspad maakt deel uit van het Oost-Vlaamse Lange Afstandsfietspadennetwerk ( LAF). Er werd hiervoor €302 406 geïnvesteerd door de provincie. Na aanleg draagt de provincie de nieuwe anderhalve kilometer fietsweg over aan de gemeenten, die voortaan zullen instaan voor het goed beheer en onderhoud” aldus Hertog, bevoegd voor mobiliteit.

Deze fietsweg sluit aan op het bestaande fietspad vanaf Stekene Dorp langs de Stekense Vaart.

In een volgende fase zal men 2, 7 kilometer verbinding richting Pijkedreef in Sint-Niklaas realiseren. Op die manier worden de kernen van Stekene, Sint Pauwels en Sint Gillis Waas vlot verbonden met het centrum Sint Niklaas. Hertog: “Stap voor stap creëert de Provincie Oost – Vlaanderen zo een sluitend netwerk van fietspaden en wegen.”