Op zaterdag 16 december 2017 wordt de looppiste geopend aan de keiput te Ramsel. Een goede zaak, toch?

Het voorstel om een looppiste te voorzien rond de kleiput, kwam van Sp.a Herselt  en dateert van 2008! Het voorsel werd ingediend tijdens de gemeenteraad van 01 september 2008! (zie bijlage). Een persbericht werd gelanceerd:

" Sp.a stelt voor om een looppiste rond de kleiput in de schoolstraat aan te leggen.

Onlangs werd er voor de gemeentelijke site langs de schoolstraat te Ramsel een saneringsproject ingediend. In het kader hiervan zal ook een oriënterend bodemonderzoek uitgevoerd worden. Tijdens de laatste gemeenteraad heeft Sp.a het schepencollege hieromtrent bevraagd, alsook over de visvijer die er thans ligt."

"We hebben voorgesteld om rond de visvijver een Finse looppiste aan te leggen", vertelt sp.a raadslid Jos Van Herck. 'We willen gans deze site uitbouwen tot een groene, aangename en veilige ontmoetingsplaats."

'De site is ideaal gelegen, op wandelafstand van het centrum Ramsel. Van Herck: "Gezinnen met kinderen kunnen er komen om te spelen, ouderen om te wandelen en de sportievelingen kunnen zich uitleven op de piste. Op deze plek kunnen zo verschillende generaties samen komen en elkaar ontmoeten. Wij vragen aan de CD&V om hier zo snel mogelijk werk van te maken."

Het is dan ook meer dan verbazingwekkend dat het aanleggen meer dan 9 jaar heeft geduurd!