Naast Het Huis van de Bruggeling, dat het administratieve hart is van onze stad, kan de Bruggeling vanaf vrijdag 10 maart om 10u00 terecht in Mijn Brugge. Hier willen we de Bruggelingen informeren over projecten en plannen van de Stad, inzage en inspraak geven en bovenal ook inspireren.

Het hele jaar door zullen op deze plaats, die ruim 400m² groot is, expo’s en andere activiteiten plaatsvinden die actuele projecten, plannen en initiatieven van de Stad in de kijker zetten.

Tijdens de eerste grote expo, die je hier nu kan bewonderen, kom je alles te weten over twaalf grote stadsvernieuwingsprojecten in Brugge:

-Het Huis van de Bruggeling
-Stationsplein
-’t Zand
-Geldmunt- en Noordzandstraat
-Vrijzinnigenhuis / Studentenhuis
-Beurssite
-Xaverianensite
-Boeveriepoort
-N31 en Fietsersbrug
-Voetbalstadion / Bedrijventerrein
-A11 -Cruiseterminal in Zeebrugge

De expositie wordt steeds aangevuld en up to date gehouden wanneer er nieuwe projecten van start gaan. Op www.brugge.be/mijnbrugge staat meer informatie over de projecten die tijdens de expositie te zien zijn.

Sprinterbibliotheek

In ‘Mijn Brugge’ vind je ook een sprinterbibliotheek, een nieuwe vestiging van de Openbare Bibliotheek Brugge. Door haar ligging aan het stationsplein mikt de bibliotheek vooral op pendelaars, werknemers van het Kamgebouw en bewoners van de nabijgelegen appartementen. Al is iedereen hier natuurlijk welkom. De sprinterbibliotheek biedt een 300-tal titels aan. Het gaat om “sprinters”: boeken die momenteel in de bestsellerlijsten staan, veelgevraagde titels of de nieuwste publicaties van grote, literaire namen. Als lid van de Openbare Bibliotheek Brugge kan je er gratis boeken lenen via een zelfuitleensysteem. Na één week moet je de boeken terugbrengen. De uitleentermijn verlengen, of een sprinter reserveren, kan niet. Je betaalt € 0,20 per boek en per dag dat je te laat bent. Wie nog geen lid is van de bibliotheek, kan zich ter plaatse inschrijven. Naast boeken lenen kan je in de sprinterbibliotheek ook gratis de online krant lezen. Er is een leeshoek met twee tablets met toegang tot de online kranten van de bibliotheek.

Naast de expo’s en de sprinterbibliotheek, is er in Mijn Brugge ook een shop met producten van de Stad, zoals de loop- en fietskledij, gadgets … Tijdens je bezoek heb je toegang tot openbare wifi en kun je een watertje of een koffie nuttigen.

Openingsuren

Mijn Brugge is open van maandag tot donderdag van 10.00 uur tot 17.30 uur, op vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 12.30 uur.