Afgelopen woensdag was er de officiële opening van ’t Groen Drieske. De school groeide uit van kleuterschool tot een volwaardige basisschool. Het stadsbestuur investeert deze legislatuur veel in het onderwijs en dus ook in de schoolgebouwen. Ook in Gentbrugge was het nodig om extra plaatsen te creëren in het kleuter- en basisonderwijs. Daarom investeerde de Stad Gent 1,26 miljoen euro in de nieuwbouw van de school.

Ook het scoutslokaal  van de scoutsgroep Hubert de Bruycker werd mee opgenomen bij de nieuwbouw en renovatie van de school. Martine De Regge, schepen van Facility Management: “Het bouwvallige scoutslokaal is gesloopt en vernieuwd en werd geïntegreerd in de school. Zo kan het lokaal in het weekend door de scoutsgroep gebruikt worden en in de week door de school.”

Duurzaam gebouw

 “Bij de nieuwbouw of renovatie van onze stadsgebouwen staat duurzaamheid centraal. Hiermee trachten we niet enkel onze doelstelling om jaarlijks 3% te besparen op ons energieverbruik te behalen, maar willen we als lokale overheid ook het goede voorbeeld geven. We hebben dan ook hier de nodige energiebesparende maatregelen getroffen. Van extra muur- en vloerisolatie over ledverlichting tot waterrecuperatie voor het sanitair”, zegt Martine De Regge.