Opening van het Toeristisch seizoen 2018 in de Schuur op domein Bovy, de schepen van Toerisme  Nico Geeraerts sp.a Heusden-Zolder  mocht de genodigden ontvangen in bijzijn van heel het schepencollege en de genodigden. Maandenlang heeft de schepen en zijn ploeg hard en goed werk geleverd en terug iets mooi's gemaakt van ons Domein Bovy. Nico gaf een oprechte dank aan projectmedewerker Martine en de medewerkers van de dienst Toerisme Ingrid en Hans bedanken voor hun inzet en om alles vandaag in goede banen te leiden, alsook Tom (coach) en Nick (projectleider) voor hun ondersteuning, doorzettingsvermogen van de voorbije weken en maanden.

Hier is een stuk uit de speeches van schepen van Toerisme
Nico Geeraerts sp.a Heusden-Zolder

Vandaag tonen we het enorme potentieel van deze unieke plek. Laat het duidelijk zijn: domein Bovy is nog lang niet klaar, maar we staan al ver in de uitvoering van onze plannen. We hopen dat u op deze dag kan genieten van een aantal belangrijke attracties die de stuwende kracht zijn voor de verdere ontwikkeling.
In eerste instantie is Bovy een plek voor natuurbeleving, duurzame recreatie en educatie. We zijn bijzonder blij dat we met Regionaal Landschap Lage Kempen een betrouwbare partner hebben gevonden die het groenbeheer en de educatieve natuurbeleving begeleidt. Zo kunt u vanaf vandaag de vernieuwde Martijn De Ijsvogel-wandeling beleven. De ijsvogel is het symbool van het Wijers-gebied waar Bovy deel van uitmaakt. De Wijers, het land van 1001 vijvers, trekt heel wat toeristen aan. We zijn dan ook verheugd dat Bovy op korte termijn ook één van de toegangspoorten zal worden tot dit gebied. Kortom, hartelijk dank aan Regionaal Landschap voor de bijzonder fijne en heel inspirerende samenwerking. (hier kan je Nico zijn speech nalezen)