Volgende zaterdag wordt het toeristisch seizoen te Kortessem officieel geopend! Met wat hogere temperaturen en wat meer zon zullen trouwens ook de bloesems, en dus de toeristen, weer snel hun opwachting maken.

Bart Vandeput, voorzitter sp.a-Kortessem, hoopt op een vlekkeloos verloop: “De bloesemperiode zorgt jaarlijks voor een serieuze overrompeling van dagjestoeristen, fietsers, mobilhomes en auto’s. Vorig jaar werd nog een perceel in de Omstraat extra ingericht als parking om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Vermits dit perceel zopas veranderde in een bouwwerf, dient er gezocht naar een andere oplossing!”

Ook de signalisatie naar de “tijdelijke” parking van De Dageraad in de Tapstraat mag duidelijker, volgens Bart Vandeput, vermits deze parking enkel beschikbaar is tijdens de weekends en de Paasvakantie.

Ondertussen blijft het ook uitkijken naar een ruimere oplossing voor de mobilhomes. Bart Vandeput: “De afgelopen jaren werden al diverse percelen als mogelijke parking voor mobilhomes vooropgesteld en al even vlug terug afgevoerd vanwege ongeschikt. Indien én de zon én de temperatuur wat meezitten tijdens de komende bloesemperiode dan riskeert het gemis aan parkeerruimte grote problemen op te leveren…”

De promotie op toeristische websites draait ondertussen op volle toeren: “Kortessem is een prachtige, vriendelijke gemeente; hét vertrekpunt voor fietstochten door Haspengouw en niet ver gelegen (10km) van Tongeren - Hasselt – Borgloon; met tal van horeca en plaatselijke winkels op wandelafstand en een standplaats voor mobilhomes met gratis water en elektriciteit.”

Laten we proberen de bezoekers ook op een correcte manier te ontvangen!