Dat het koersseizoen van start is gegaan, zullen we in Aarschot geweten hebben. Niet alleen is er de eerste editie van Dwars door het Hageland, de vijfdaagse rittenwedstrijd Ronde van Vlaams-Brabant vindt ook dit jaar opnieuw plaats. De eerste rit van de Ronde van VlaamsBrabant wordt gereden op woensdag 27 juli 2016. De totale afstand bedraagt maar liefst 155 kilometer, verdeeld over twee grote rondes van ruim 40 kilometer en zes kleine rondes rond Rillaar. Starten en aankomen doen de renners ter hoogte van ’t Rietlaer in Rillaar. Het startschot wordt gegeven omstreeks 13.30 uur, de aankomst is voorzien rond 17 uur.

Elke dag wordt de ritwinnaar op het podium geroepen. Ook wordt het tussenklassement bijgehouden. Er is een algemeen klassement, een puntenklassement, een bergklassement, een jongerenklassement, knelspurten en de beste Vlaams-Brabander.

Zowel beloften als eliterenners kunnen in clubverband deelnemen aan deze meerdaagse rittenwedstrijd. Vorig jaar was de eindwinnaar niemand minder dan Sven Nys uit Baal. Naar verluidt zou hij als ploegleider van zijn nieuwe ploeg ook dit jaar aanwezig zijn.

Meer info?

Ronde van Vlaams-Brabant

± 155 kilometer

Start: omstreeks 13.30 uur in Het Rietlaer,

Langestraat 34, 3202 Rillaar

Aankomst: omstreeks 17 uur in Het Rietlaer,

Langestraat 31, 3202 Rillaar

www.rondevanvlaamsbrabant.be