Het openingsweekend van De Krook is afgesloten met 20.623 bezoeken op de teller. Schepen van Cultuur Annelies Storms is tevreden: “We geloven heel sterk in een stadsbibliotheek, maar dan in een bib die klaar is voor de toekomst. Waar iedereen een boek kan lezen of lenen, maar ook aan lezingen of onderzoek kan deelnemen of een koffietje kan drinken. De Krook is van iedereen.” De bezoekers ontdekten er het onderzoek van de Universiteit Gent, de technologie van imec en de nieuwe bibliotheekwerking.

Op vrijdagavond kreeg De Krook 3300 bezoekers over de vloer en namen 2500 mensen feestelijk afscheid van de oude bibliotheek met het Boeken Toe!-feest. Op zaterdag en zondag kwamen nog 17.323 nieuwsgierigen De Krook bezichtigen.

Annelies Storms is verheugd over de interesse van de Gentenaars: “Met hun enthousiasme voor De Krook hebben de bezoekers dit weekend een ziel aan het gebouw gegeven. Er zit hier een enorm gedreven team van honderden mensen klaar om een sterke publiekswerking uit te bouwen en ik ben ontzettend trots dat we de toon nu al gezet hebben. Door de krachten van de bibliotheek, imec en de Universiteit Gent te bundelen hebben we dit wauw-effect kunnen bereiken. De mooie opkomst bewijst het: De Krook is van en voor iedereen.”

Via performances en workshops maakten de bezoekers kennis met de werking van de Gentse universiteit, de technologie van imec en de nieuwe bibliotheekwerking. Ook na het openingsweekend blijft De Krook de hotspot voor cultuur, kennis en innovatie in Gent. Het programma voor de komende maanden is te vinden op de website van de stedelijke bibliotheek.