Zeven Gentse voetbalvelden krijgen nog dit jaar een opknapbeurt. Een ouder kunstgrasveld wordt opnieuw aangelegd en zes natuurgrasvelden omgevormd tot een kunstgrasveld. Het B-terrein van KVV Sint-Denijssport is de eerste in de reeks. 

Door het grote aantal jeugdploegen van de voetbalclub uit Sint-Denijs-Westrem en het daaruit volgende intensief gebruik van de oefenvelden, werd het heel moeilijk om deze terreinen in goede staat te houden. Bij hevige regenval werden ze heel snel onbespeelbaar. Aangezien er geen ruimte beschikbaar is om extra terreinen aan te leggen, wordt het bestaand natuurgrasveld omgevormd tot een kunstgrasveld. Dat kan veel intensiever gebruikt worden zonder dat de kwaliteit van het terrein afneemt. Tegelijk werden nog een aantal andere voorzieningen vernieuwd. 

"Verschillende Gentse sportclubs zijn het slachtoffer van hun eigen succes. We stellen vast dat vooral voetbalverenigingen noodgedwongen een ledenstop inlassen omwille van begrenzingen op vlak van infrastructuur" zegt sportschepen Resul Tapmaz. "De Stad Gent plant daarom in 2017 en 2018 de aanleg van 7 kunstgrasterreinen. KVV Sint-Denijssport is de eerste in de rij, alle velden moeten speelklaar zijn tegen de start van het seizoen 2018-2019."