In 2018 wordt de beruchte Duitse brug in Wilsele aangepakt. Dat heeft Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bevestigd aan schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets. “We dringen daar al jaren op aan, omdat er elke week vrachtwagens zich vastrijden onder de lage brug, met ellenlange files tot gevolg. We zijn heel tevreden dat dat probleem nu eindelijk opgelost wordt. Goed nieuws voor de inwoners van Wilsele en iedereen die geregeld over de Aarschotsesteenweg rijdt.”

Het is de bedoeling om het gemotoriseerde verkeer onder een nieuwe brug te laten rijden en om onder de Duitse brug enkel nog fietsers en voetgangers te laten passeren. “Die nieuwe brug staat er trouwens al, maar is nog niet aangesloten op het wegennet. Dat zal dus gebeuren in 2018”, zegt Robbeets. “We vragen al jaren om daar snel werk van te maken, maar het werd telkens aangekondigd en dan weer uitgesteld.”

Er is al van alles geprobeerd om ongelukken te voorkomen. Naast voldoende en grote signalisatie dat de brug slechts 3m45 hoog is, is gepoogd om via poorten met kettingen aan de brug vrachtwagenchauffeurs duidelijk te maken dat ze niet door konden. Als de kettingen rammelden, konden ze niet passeren. Het aantal ongevallen nam duidelijk af, maar de poorten werden geregeld aangereden. Bovendien kwam er kritiek van de buurtbewoners omwille van de geluidsoverlast. Na een ongeval met een vrachtwagen in maart 2014 raakten de poorten beschadigd en werden ze niet meer vervangen.


(Foto: Patrick Vertommen, HLN)